In urma cu un an, in Maternitatea Euromaterna din Constanta avea loc prima nastere. O nastere in urma careia a venit pe lume un baietel superb de 3500 g. A fost intampinat cu mare bucurie de intregul personal medical Euromaterna, de la medicii obstetricieni-ginecologi, la medicii anestezisti, medicii neonatologi si asistentele medicale ale spitalului. Aceasta nastere a reprezentat prima dovada a profesionalismului si dedicarii intregului personal al acestui spital, prima premisa in atingerea scopului propus inca de la infiintare, acela de a “da siguranta vietii”.
Invitata in cadrul conferintei de presa organizate cu ocazia acestei aniversari, prima mamica a Spitalului Privat Euromaterna a povestit cu lacrimi in ochi ca toate serviciile, daruirea si pregatirea personalului, au fost mult peste asteptarile ei. Mamica isi aminteste cu aceleasi emotii de ziua in care baiatul ei a venit pe lume, de emotia si dragostea impartasita de medicii si asistentele din Euromaterna prezente la aceasta nastere.
De atunci, alte 839 de femei au ales sa nasca in cadrul acestui spital privat, convingandu-se de standardul inalt al serviciilor acestei unitati medicale, de pregatirea si daruirea intregului personal medical. Dintre aceste nasteri, au fost si cazuri mai dificile, insa datorita aparaturii cu care este dotat spitalul, dar si personalului medical al spitalului, toate aceste cazuri au fost realizate cu profesionalism si daruire.
Spitalul Euromaterna si-a asumat inca de la inceput si nasterile premature, fiind nascuti, in toata perioada premergatoare primei nasteri, un numar de 39 de prematuri, 39 de micuti veniti inainte de termen, 22 cu o greutate cuprinsa intre 2000 si 2500 g si 17 cu o greutate sub 2000 g, dintre care 4 cu prematuritate de grad 4 (sub 1000 g).
Acest spital a fost proiectat inca de la infiintarea sa cu un acut caracter de functionalitate, pentru a putea acoperi un numar cat mai mare de paciente. In decursul acestui an, pe langa nasterile deja mentionate au mai existat si un numar de 168 de interventii ginecologice, interventii in urma carora priceperea si experienta medicilor si-a spus hotarator cuvantul. Dovada tututor acestor atribute la superlativ ale spitalului este faptul ca in decursul acestui an nu a existat nici un caz de obstetrica-ginecologie care sa fie transferata spre o alta unitate medicala.
Au existat in decursul acestor 12 luni derulate de la prima nastere si o serie de evenimente neprevazute, cum ar fi variatiile de tensiune, filtrarea apei, insa pentru toate acestea s-au gasit solutii in timp util.
Echipa medicala a Spitalului Euromaterna s-a marit semnificativ de la data in care prima mamica ii ura bun venit pe lume baietelului sau, tot mai multi medici constanteni de valoare alegand sa se alature echipei medicale a acestui prestigios spital. Si da, nu am gresi sa spunem prestigios, pentru ca la numai un an de activitate, spitalul privat Euromaterna a reusit sa indeplineasca cu succes toate cazurile medicale, sa introduca ideea de privat in Constanta si sa prezinte pacientelor sale necesitatea de a se adresa unei astfel de unitati.
Toate aceste aspecte au fost prezentate jurnalistilor prezenti la conferinta de presa organizata in sala de conferinta a Spitalului Privat Euromaterna, conferinta de presa la care au fost prezenti toti membrii Consiliului de Administratie, Dr. Ion Rusa, Dr. Dan Raica, Dr. Sebastian Lutescu. Dr. Lutescu Ioana, Director Economic Elena Apetroaiei, Director Ingrijiri Medicale, Liliana Aciubotaritei. Un singur membru al CA nu a putut fi prezent in cadrul acestei conferinte de presa, intrucat se afla la Targu Mures, unde participa la o intalnire ce are ca scop infiintarea unei asociatii pe plan national a spitalelor private din Romania.
O singura nerealizare a fost mentionata de reprezentantii Euromaterna, imposibilitatea de a deschide sectia de Fertilizare In Vitro a spitalului, din cauza inexistentei agentiei raspunzatoare cu aceasta avizare. 17 alte centre din tara asteapta aprobari din partea aceleasi comisii, in Euromaterna fiind investite sume foarte mari in aparatura si personalul specializat al acestui departament de Fertilizare In Vitro.
In acelasi timp, investitiile realizate de reprezentantii acestui spital nu s-au oprit aici, din dorinta acestora de a pune la dispozitia mamelor o gama larga de servicii medicale caracterizate de profesionalism si competenta. In acest sens, incepand cu data de 19 mai 2010 in cadrul Spitalului Euromaterna va fi inaugurat un centru de depistare precoce a auzului la nou-nascuti si sugari. Procedura de testare a auzului este una complet nedureroasa, neinvaziva si poate fi realizata pentru copii de orice varsta. Insa pentru nou-nascuti este deosebit de important ca aceasta sa fie realizata in prima saptamana dupa nastere, cand pot fi observate primele semne ale unei hipoacuzii, semne ce ar fi observate de parinti mult prea tarziu in lipsa acestei testari.
Spitalul Privat de Obstetrica – Ginecologie Euromaterna impune actului medical standarde de calitate, control si eficienta, conferind pacientelor o stare de confort atat psihic, cat si fizic.