ÎN PERIOADA 22-25 MAI 2013 A AVUT LOC CEA DE-A ZECEA EDIȚIE A CONGRESULUI NAȚIONAL DE MEDICINĂ PERINATALĂ DESFĂȘURATĂ LA CLUJ-NAPOCA

Congresul Asociatiei Romane de Medicina Perinatala (ARMP) a fost prezidat de Prof. Acad. Dr. Florin Stamatian, presedintele ARMP si presedintele Societatii Romane de Obstetrica si Ginecologie, seful Clinicii de Ginecologie nr. 1 Cluj-Napoca.

Tema din acest an a congresului a fost “Imagistica – Tehnici Exploratorii si Invazive in Medicina Perinatala”. Congresul a reprezentat cea mai mare manifestare medicala in domeniul obstetricii si ginecologiei, ce a avut loc in acest an in Romania (cu peste 650 de participanti) si a abordat diverse subiecte legate de ingrijirea sanatatii mamei si copilului, reducerea mortalitatii infantile sau a evitarii malformatiilor congenitale.

Congresul a reunit timp de doua zile invitati si specialisti din domeniul obstetrica-ginecologie si neonatologie din Romania, dar si din Statele Unite ale Americii, Japonia, Marea Britanie, Danemarca, Italia, Grecia, Serbia, Croatia, Muntenegru, Austria, Germania, Elvetia, Turcia si Polonia.

Dintre figurile importante din domeniul obstetricii si ginecologiei, precum si al medicinii perinatale europene si mondiale, amintim cateva nume de invitati ai manifestarii.

Ca invitat de onoare si speaker il vom aminti pe prof. dr. Chittaranjan Narahari Purandare Presedintele Federatiei Internationale de Ginecologie si Obstetrica (FIGO), cea mai mare organizatie de profil la nivel international. Domnia sa este unul dintre cei mai renumiti medici de specialitate din Mumbai, avand totodata o experienta de peste 30 de ani in predarea medicinei in cele mai mari centre universitare din India si Irlanda.

Un alt aspect important a fost prezenta reprezentantilor Colegiului Regal de Obstetrica si Ginecologie din Regatul Unit al Marii Britanii, la congresul de medicina perinatala fiind invitati cinci profesori specialisti ai organizatiei, in frunte cu insusi Presedintele acesteia, dr. Anthony Falconer, medic ginecolog cu o experienta de peste 25 de ani in domeniu.

Dr. Ritsuko K. Pooh a dezbatut in cadrul manifestarii stiintifice de la Cluj teme de actualitate legate de sonoembriologie si ultrasonografie morfologica in primul trimestru de sarcina, precum si neurologie fetala. Dr. Pooh este una dintre cele mai mari personalitati medicale din Japonia, avand functia de Presedinte al Institutului Clinic de Cercetare in Medicina Perinatala din Osaka, fiind totodata si directorul national al Scolii de Ultrasonografie Ian Donald – bransa japoneza.

Prin valorea si notorietatea personalitatilor invitate, precum si prin actualitatea si importanta subiectelor abordate, congresul de medicina perinatala de la Cluj-Napoca se aliniaza la standardele mondiale ale stiintei si tehnlogiei in domeniul medical, participantii avand oportunitatea de a asista la prezentari si dezbateri profesionale de real nivel international a afirmat Prof. Dr. Florin Stamatian.

Reprezentanti ai Spitalului Euromaterna au fost prezenti a acest congres, prilej cu care prof. Stamatian ne-a impartasit o veste minunata: centrul de cercetare in domeniul medicinii materno-fetale de la Cluj (un proiect finantat cu fonduri europene de peste 53 milioane lei) isi va deschide portile (cel mai probabil in luna septembrie a acestui an), astfel ca si tara noastra se va putea astfel alinia la standardele de cercetare mondiala.

Este o veste extraordinara, acum cand diagnosticul prenatal va intra intr-o noua etapa in Romania, o etapa in care medicina materno-fetala si genetica medicala, imagistica si biochimia se vor armoniza intr-un tot unitar, intr-un adevarat centru de excelenta.

Spitalul Euromaterna isi doreste o colaborare cat mai buna cu domnul profesor Stamatian, prin intermediul caruia ne-am dori un adevarat sprijin in cazurile dificile, care inerent apar in practica medicinii materno-fetale, in orice maternitate, oriunde s-ar afla.

februarie 27, 2025
Vizualizare ghid – aici
februarie 27, 2025
Atrofia vaginală: Cauze, Simptome și Opțiuni de Tratament Ce este atrofia vaginală? Atrofia vaginală, cunoscută...
februarie 27, 2025
Ce este rezerva ovariană? Rezerva ovariană reprezintă numărul total de ovocite disponibile la nivelul ovarului....
februarie 27, 2025
Menopauza reprezintă o etapă fiziologică, normală, care survine la un moment dat în viața tuturor...