Calcul ovulație

Acreditarea spitalului de către ANMCS

Vă invităm alături de noi

Abonați-vă la newsletter

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PREMATURITĂȚII

Nasterea prematura este cea mai importanta cauza a mortalitatii bebelusilor, determinand la nivel mondial mai mult de un milion de decese anual. 75% din acesti bebelusi ar putea fi totusi salvati cu ajutorul echipamentelor medicale performante.

Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2013, atat ca procent, cat si ca cifre absolute, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, avand cea mai ridicata rata a mortalitatii infantile – 8,5‰.

La nivel mondial, in fiecare an se inregistreaza 15 milioane de nasteri premature, 85% dintre acestea avand loc intre saptamana 32 si 37 de sarcina.

Rata nasterilor premature este in crestere in aproape toate tarile.Peste un milion de bebelusi mor anual din cauza complicatiilor care apar la nasterea prematura. Multi dintre cei care supravietuiesc sufera de dizabilitati, inclusiv dizabilitati de invatare, dar si de probleme vizuale si auditive.

In ultimul deceniu, in unele tari, rata deceselor din cauza prematuritatii s-a injumatatit datorita unei formari adecvate a lucatorilor din prima linie in ingrijirea bebelusilor prematuri, precum si datorita imbunatatirii accesului la bunuri si echipamente necesare pentru salvarea de vieti.

Sursa: http://bit.ly/1qRhlGE

mai 18, 2023
Colposcopia este o procedura simpla, rapida, noninvaziva, ce evidentiaza in detaliu leziunile de la nivelul...