Pe baza legislației în vigoare, în urma evaluării de către consiliul național de experți s-a decis încadrarea Euromaterna ca MATERNITATE DE NIVEL III.
Această clasificare demonstrează îndeplinirea criteriilor de organizare structural și a standardelor privind asistența medicală pentru toată patologia ginecologică, toată patologia obstetricală și îngrijirea nou-născuților, inclusiv a PREMATURILOR sub 1500 grame și 32 de săptămâni de sarcină.
Euromaterna obține, astfel, recunoașterea efortului depus pentru a efectua un act medical de calitate și implicit, nașterea în siguranță.
Pentru orice serviciu de neonatologie al unei maternități, nașterea prematură este o provocare. Copiii născuți înainte de vreme în Spitalul Privat de Obstetrică și Ginecologie Euromaterna din Constanța nu sunt transferați în alte unități medicale din motive de prematuritate.
O dată cu aparatura performantă necesară unor astfel de nașteri și monitorizării ulterioare a nou-născuților veniți pe lume înainte de termen, șansele de supraviețuire cresc considerabil. Încă din primele ore de viață, nou-născutul se confruntă cu o serie de riscuri și probleme respiratorii, cardiovasculare, gasterointestinale și neurologice. Pentru reducerea tuturor acestor riscuri, departamentul de neonatologie funcționează permanent sub stricta îndrumare a medicilor neonatologi ai spitalului, iar investițiile în această secție oferă un plus de siguranță vieții micuților.
Spitalul dispune de trei linii de gardă: obstetrică-ginecologie, ATI Adulți și neonatologie, care contribuie la asigurarea permanentă a serviciului și la capacitatea de a rezolva întreaga gamă de patologie specifică, prin:
Încă de la înființarea spitalului din 2009, au fost îngrijiți prematuri cu o greutate sub 1.500 de grame (vârsta gestațională 27 săptămâni – 32 săptămâni). Dovadă că în Spitalul Euromaterna corelarea performanței aparaturii medicale cu devotamentul și profesionalismul cadrelor medicale este una optimă, concretizată prin faptul că micuții născuți sub 1.500 de grame ce manifestau cel mai înalt grad de prematuritate au supraviețuit. În unele dintre aceste cazuri a fost necesară administrarea de surfactant, substanță menită în principal să combată probleme de insuficiență respiratorie ale micuților sosiți pe lume mai devreme. Surfactantul administrat, profesionalismului echipei medicale și monitorizarea strictă a cazurilor respective, au salvat viața micuților și au redat speranța în sufletul părinților ce nu se așteptau să-i întâlnească așa de devreme.
O naștere cu un asemenea grad de prematuritate înseamnă o intervenție contracronometru pentru echipa medicală Euromaterna, formată din medici neonatologi, obstetricieni, anesteziști și asistente medicale de neonatologie.
Euromaterna dă siguranță vieții și pentru cei mai mici dintre pacienții săi!