Calcul ovulație

Povestea pacientei Suzana P.

Buna ziua! Experiența noastră legată de FIV a început cu aproximație acum 2 ani. In 2019 soțul meu a fost operat de varicocel și am sperat ca după intervenție vom putea avea copilași pe cale naturală. La un an după operație nu am obținut nici o sarcină și atunci am decis ca ar fi cazul sa începem de undeva pentru ca ne doream sa ne vedem visul împlinit.

Asa am ajuns la Euromaterna, la recomandarea unei prietene si tot la recomandarea ei m-am programat la doamna doctor Cupșa Elena. Blândețea dumneaei mi-a dat încredere încă după prima consultație și am știut ca sunt pe mâini bune. A urmat o perioadă de investigații și analize în urma cărora am descoperit că si eu aveam trompa stânga mai puțin permeabila, iar spermogramele soțului nu aveau cele mai bune valori. Astfel recomandarea a fost să apelam la FIV.

In septembrie 2020 am fost diagnosticați cu infertilitate de cuplu. În octombrie mi-a fost efectuată histeroscopia, fiind una diagnostica, iar la jumătatea lunii noiembrie am început tratamentul de stimulare pentru FIV.

In urma tratamentului foliculii s-au dezvoltat haotic si neuniform (este important ca pe durata tratamentului sa fii cat mai liniștit și cat mai putin stresat). Pentru că organismul nu a răspuns corespunzător acestuia, din păcate am avut doar 8 zile de tratament. În urma puncției au rezultat 4 ovocite. In ziua 5 am rămas cu 3 embrioni de o calitate nu prea bună. Cel mai buna a fost folosit la embriotransfer, iar cei doi rămași au fost lăsați pana in ziua 6 pentru a vedea daca recuperează în evoluție (aveam un early blastocist si o morula). In ziua 6 acestia au fost distruși pentru ca nu au avut rezultatul scontat.

La 10 zile de la embriotransfer am efectuat analiza de sange betaHCG in urma careia rezultatul din pacate a fost negativ. Din partea doamnei doctor Cupșa am avut toata susținerea de care aveam nevoie și am fost încurajați sa trecem peste dezamăgire si cand suntem pregatiti sa o luam de la cap. Țin sa mentionez ca doamna doctor este implicată emotional in acest proces asemenea celor care apelează la această procedură.

La începutul anului 2021 am facut analiza receptor de FSH pentru a determina mai bine ce doza de tratament mi-ar fi necesară pentru o dezvoltare normala a foliculilor. Si la sfarsitul lunii martie am început stimularea pentru cea de a doua incercare de FIV. De această data totul a decurs normal, foliculii s-au dezvoltat uniform și tratamentul a fost urmat pana la final. In urma puncției am avut 8 ovocite, 7 dintre ele au fost mature si 6 au fost fertilizate. In ziua 5 am ramas cu 4 embrioni, toți de calitate bună. Aceștia au fost crioconservati.

De această dată nu am mai făcut embriotransferul in ziua 5,deoarece am avut parte de un eveniment nefericit in familie. Doamna doctor ne-a recomandat sa facem asta abia cand emoțional și psihic vom fi bine. Ma repet, dar domana Cupșa este cel mai dedicat om pe care îl cunosc în meseria pe care o practică!

La începutul lunii iulie a avut loc embriotransferul și dupa 10 zile de emoții rezultatul a fost unul pozitiv! A doua incercare a fost cu noroc pentru noi. Acum sunt în săptămâna 24 de sarcină și dorința noastră s-a împlinit! 🙏🏻😊

Este de apreciat ca medicina a evoluat atât de mult și că in prezent pot avea copilași si cei diagnosticați cu infertilitate. Vă recomand sa aveti încredere in clinica Euromaterna și în personalul care participă la aceste proceduri de reproducere asistată. Toată echipa implicată în procesul FIV da dovadă de profesionalism, sunt folosite cele mai noi tehnici și proceduri pentru o reușită cât mai mare și toți se implică trup și suflet pentru a împlini această dorință celor care ajung să apleleze la această procedura.

Pentru doaman doctor Cupșa Elena am tot respectul și toată admirația. O apreciez pentru felul cum își tratează pacienții, pentru disponibilotatea de care dă dovadă, pentru implicarea în meseria pe care o practică si pentru că înainte de a fi doctor ea este OM! Daca toți doctorii ar fi așa am trai într-o lume cu mai puțină durere și mai multa fericire. Doamna doctor trăiește emoțiile la aceeași intensitate cu pacienții, suferă o data cu ei în cazul unei dezamăgiri, se bucura o data cu ei în cazul reușitelor și dă cele mai bune sfaturi și încurajări! Este minunat ca exista oameni asemena ei. Harul cu care este înzestrată de Dumnezeu aduce împlinirea și realizarea viselor celor care își pierd speranța! 😘🤗

Suzana P.
Pacientă Euromaterna