Calcul ovulație

Acreditarea spitalului de către ANMCS

Vă invităm alături de noi

Abonați-vă la newsletter

Sesiunile Stiintifice – Incontinenta Urinara, 29-30 martie 2013

Sa ne intrebam cate femei au pierderi de urina cand rad sau tusesc?! Sa ne intrebam cate femei isi incep cumparaturile in marile magazine cu o scurta vizita la toaleta?! Cate femei mai pot alerga fara jena cu copilul sau nepotelul in parc?! Numai ele stiu.

Am 56 de ani si ma numar de multi ani printre ele. Incontinenta urinara se instaleaza incet, ti se pare ca te adaptezi, ca ai metode de control, ca poate astepta. In realitate ea prograseaza si se ajunge intr-o zi cand nu mai poate fi suporta si controlata. Si daca in urma cu cativa ani, interventia chirurgicala ar fi fost banala, acum ea a fost mult mai complexa. Trei motive m-au determinat sa aman interventia chirurgicala, problemele de familie, dar acestea nu se vor termina niciodata; rusinea de a spune familiei, prietenilor si frica de interventia chirurgicala.

Eu m-am operat intr-un moment in care moralul meu cazuse mai jos decat frica. La spital toate temerile mele legate de operatie incepeau incet, incet sa dispara, odata cu consultatia ginecologica. Mi s-a explicat in detaliu cum vor decurge lucrurile si cum va fi rezolvata problema mea. Cand am pasit pe usa blocului operator, am simtit ca sunt pe maini bune, asistentele ma incurajau si ma tineau de mana, iar operatia care era cosmarul noptilor mele, s-a dovedit efectiv un vis. De la trezire si pe toata perioada spitalizarii durerea a fost tinuta sub control, iar tot personalul depunea eforturi sa ma refac mai repede. I-am simtit pe toti ca pe niste prieteni pe care nu i-am stiut niciodata. Scriu acestea la 3 zile de la operatie din patul meu de acasa si o fac pentru ca am depasit cu bine o operatie complexa.

Le indemn pe toate femeile care se confrunta cu aceasta problema sa mearga la un consult ginecologic si sa-si depaseasca teama si puditatea cat sunt in statii incipiente. Prea tarziu eu am dat si un alt inteles suferintei mele, ca pierderea de urina a aparut dupa efortul de a naste, de multa munca in slujba familiei si ca de fapt noi ne rusinam tocmai de cei carora le-am sacrificat din sanatatea noastra.

Anonim
Pacientă Euromaterna