Calcul ovulație

EUROMATERNA PRIMUL SPITAL DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE LA STANDARDE EUROPENE, DIN CONSTANȚA ÎȘI DESCHIDE PORȚILE

Elena Lepadatu
Dep. Relatii Publice – Euromaterna

Vineri, 15 mai 2009, ora 14.00 – Euromaterna, primul spital privat de obstretica-ginecologie, la standarde europene, din Sud-Estul Romaniei, va fi inaugurat la Constanta.

Panglica inaugurala a noii institutii medicale, situate pe strada Stefanita Voda, la nr. 32, va fi taiata in prezenta a numeroase personalitati din administratia locala, medici, cadre universitare si reprezentanti ai unitatilor medicale de pe plan local.

Cu o investitie de aproximativ 7 milioane de euro, Spitalul Privat de Obstetrica si Ginecologie Euromaterna din Constanta este, fara indoiala, un spital de cinci stele, construit pentru servicii medicale de cea mai inalta calitate, unde mama si copilul se vor simti protejati si ingrijiti la cele mai ridicate standarde. Sediul modern si dotarea cu aparatura de ultima generatie, similara sau peste multe spitale europene de elita plaseaza Euromaterna pe primele locuri in topul unitatilor medicale de profil din Europa. Spitalul are o suprafata de 3200 de metri patrati construiti, dintre care aproximativ 900 mp sunt dedicati cazarii in regim hotelier a pacientilor, iar restul se regaseste in spatii exclusiv medicale.

Procesul de Fertilizare In Vitro, recoltarea de celule stem, nasterea sub apa sunt premierele pe care Euromaterna le aduce in Constanta, dar si in sud-estul Romaniei, aceste servicii medicale fiind oferite pana acum doar de clinici sau spitale din capitala.

Serviciile medicale de exceptie se concretizeaza in 4 sali de nasteri si 2 sali de operatii, o arie rezervata exclusiv Fertilizarii In Vitro, iar, in curs de finalizare, sunt o sala de sport si o cafeteria interioara. 20 de rezerve spatioase pentru o singura persoana, dotate cu grup sanitar propriu, patul bebelusului si fotoliu-pat pentru insotitor, dar si personalul medical selectionat atent, pe criterii de calificare si experienta incontestabila sunt tot atatea argumente pentru ca Euromaterna sa merite numele de centru medical european. Dotarile spitalulului au fost realizate in colaborare cu profesionisti, trei importante firme romanesti de profil: Radiusmed, o companie de top care promoveaza cele mai avansate tehnologii in domeniul sanatatii, Integrine, prima companie autohtona care ofera o gama completa de servicii si solutii profesionale pentru unitati de ingrijire a sanatatii aflate in stadiul de concept si Sterisystems, reprezentanta exclusiva a companiei Getinge din Suedia, lider mondial in domeniul dezinfectiei si sterilizarii.

Am construit un centru in care pacientul sa se simta protejat si ingrijit. Un mediu civilizat in care clientul are prioritate si in care beneficiaza de cele mai profesioniste servicii medicale, avand ca profil principal maternitatea. Credem ca vom satisface nevoile si exigentele pacientilor nostri gratie calitatii inalte a serviciilor si a excelentului raport calitate-pret, declara Dr. Ion Rusa, Presedinte Euromaterna.

Desi Euromaterna are ambitia sa ofere servicii medicale europene, preturile sunt accesibile, prin comparatie cu aceleasi servicii dintr-o alta tara a Uniunii Europene, si chiar din capitala. Echipa manageriala doreste ca spitalul sa fie dedicat celor care doresc servicii medicale de calitate, o alternativa la serviciile oferite de spitalele de stat si care vor aprecia, cu siguranta, raportul calitate pret. Pretul unei nasteri naturale in maternitatea Euromaterna este de 4.500 lei, cost care include toata gama de servicii aditionale: anestezia epidurala, recoltarea de celule stem, 3 zile spitalizare, inclusiv catering, hainute pentru nou-nascut, precum si halate speciale si prosoape pentru mama. Costul nasterii prin cezariana sau nasterii acvatice este de 5.000 lei, incluse fiind, de asemenea, si serviciile aditionale. Celelalte preturi dedicate fiecarui serviciu oferit de Euromaterna se gasesc si pe www.euromaterna.ro

Conceptul si realizarea design-ului interior al Euromaterna au fost realizate de catre SCA Verticalia, Societatea Civila de Arhitectura din Bucuresti (Aura Savulescu, Simona Valeanu, Raluca Tautu) si au constat in: proiect de design interior, alegerea cromaticii in concordanta cu nevoile de imagine si criteriile de valoare stabilite de beneficiar, design mobilier, coordonare elemente finisaj interior, precum si refunctionalizare si remodelare a spatiului interior. Ideea ce a generat structura decorativa a pornit de la o forma geometrica cu semnificatii foarte apropiate de mesajul maternitatii – cercul in sensul sau generator, feminin, de simbol al perfectiunii. Cromatica ansamblului, in tonuri variate de verde si mov, s-a integrat aceluiasi concept dinamic, de spatiu viu, efervescent – un spatiu al solutiilor, al sanatatii, al deciziilor sigure si al profesionalismului de inalta tinuta medicala.

Echipa de medici Euromaterna este formata din: dr. Ion Marius Rusa, Presedinte Euromaterna, dr. Florian Dantes, dr. Dan Mugurel Raica, dr. Ion Sebastian Lutescu si dr. Ioana Lutescu, specialist in Fertilizare In Vitro, toti medici primari obstetrica – ginecologie, medicii anestezisti, dr. Asan Rucni si dr.Mihaela Cosofret, dr. Lenuta Malcea – medic primar pediatru si specialist neonatolog si dr. Emil Nicolae, director general Euromaterna.

aprilie 19, 2024
Dr. Ana-Maria Drăgan explica în detaliu fiecare element din circuitul complex al organismului femeii ajuns...
aprilie 2, 2024
Nou-nascutul prematur este cel care se naste inainte de implinirea a 37 saptamani de gestatie(259zile)....
februarie 28, 2024
Ce este ecocardiografia fetala si cui se adreseaza? Exista o varsta limita pentru a deveni...