Calcul ovulație

CENTRU DE DEPISTARE A DEFICIENȚELOR DE AUZ LA SPITAL PRIVAT EUROMATERNA

Momentul nasterii unui copil este un moment unic pentru parinti, de o mare incarcatura emotionala. Ulterior acestui moment pot aparea aspecte ce pot umbri aceasta bucurie, aspecte cum ar fi deficientele de auz. Bebelusii cu probleme ale auzului, bebelusii hipoacuzici se comporta la fel ca si cei cu auz normal, aceste deficiente, neputand fi astfel observate cu usurinta in primele luni de viata.

Deoarece hipoacuzia este tot mai des intalnita la bebelusi, au fost deschise centre de testare a auzului la nou-nascuti. Daca pana de curand, astfel de centre functionau numai la Bucuresti si Timisoara, Spitalul Privat de Obstetrica-Ginecologie Euromaterna din Constanta a inaugurat un astfel de centrul in cadrul ambulatorului sau, singurul de acest fel din sud-estul Romaniei.

Testarea este efectuata de un medic specializat in astfel de examinari, dr. Victor Loghin, medic primar O.R.L. Atat medicul specialist ce realizeaza aceste testari, cat si medicii neonatologi pediatri ai Spitalului Euromaterna sustin acordarea unei importante majore surditatii copilului, intrucat pierderea de auz suferita la o varsta frageda va determina urmari grave asupra dezvoltarii vorbirii, achizitionarii limbajului si dezvoltarii cognitive, ceea ce va influenta decisiv calitatea vietii emotionale si sociale a copilului.

Testarea realizata in cadrul Spitalului Euromaterna se efectuaza prin intermediul unui aparat de otoemisiuni acustice, rezultatul si interpretarea sa eliberandu-se in cateva minute. Aceasta examinare a bebelusului este una nedureroasa, neinvaziva, copilul nesimtind nicio durere in timpul acestei testari.

Studiile realizate in domeniu releva faptul ca este esential ca aceasta testare sa se realizeze cat mai precoce, dupa prima saptamana de nastere, pentru ca deficienta sa poata fi tratata mai eficient. In lipsa unei astfel de testari parintii depisteaza hipoacuzia la 3 sau 4 ani, cand deja este tarziu pentru a asigura o dezvoltare optima a vorbirii.

mai 18, 2023
Colposcopia este o procedura simpla, rapida, noninvaziva, ce evidentiaza in detaliu leziunile de la nivelul...