Calcul ovulație

Acreditarea spitalului de către ANMCS

Vă invităm alături de noi

Abonați-vă la newsletter

MEDICINĂ MATERNO-FETALĂ

Medicina materno-fetală este dedicată îngrijirii pacientelor care prezintă o sarcină cu risc crescut, situaţie în care pot apărea o serie de complicaţii care pot afecta fătul sau starea de sănătate a viitoarei mame.

Experţii Departamentului de Medicină Maternă-Fetală din cadrul Spitalului Euromaterna sunt medici obstetricieni cu o supraspecializare în acest domeniu, având cunoştinţe avansate privind complicaţiile obstetricale, medicale, genetice şi chirurgicale ale sarcinii cu risc şi impactul acestora asupra mamei şi fătului şi putând efectua proceduri complexe de diagnostic şi tratament.

În Departamentul de Medicină Materno-Fetală de la Spitalul Euromaterna puteţi beneficia atât de ecografiile de rutină, însoţite de explicaţii competente, într-un mediu prietenos de care se pot bucura şi familiile viitoarelor mămici, cât şi de consult de urmărire la cel mai înalt standard profesional, în cazul sarcinilor cu risc sau cu probleme fetale. Depistarea unei anomalii fetale este urmată de o consiliere completă şi corectă, împreună cu medicul dumneavoastră curant.

SERVICII OFERITE ÎN CADRUL DEPARTAMENTULUI DE MEDICINĂ MATERNO-FETALĂ:

Screening combinat de trimestrul I – reprezintă o evaluare precoce şi completă a sarcinii, urmând cu stricteţe protocolul Fetal Medicine Foundation din Londra, toţi specialiştii departamentului fiind acreditaţi FMF. Protocolul constă, practic, în prelevarea unei probe de sânge de la mamă, la 9-10 săptămâni de gestaţie şi dintr-un examen ecografic foarte detaliat, între 11-13 săptămâni (evaluare morfologică complexă), inclusiv markerii pentru sindromul Down (translucenţa nucală, os nazal, valvă tricuspidă, duct venos). Pe baza acestor date, specialiştii noştri vor calcula riscul genetic, riscul pentru afecţiuni hipertensive sau naştere prematură. De asemenea, la aproximativ 12 săptămâni de sarcină, se poate constata deja dacă există defecte structurale importante ca lipsa membrelor, defecte ale peretelui abdominal sau de tub neural (anencefalie, spina bifidă).

Screening-ul anomaliilor congenitale din trimestrul II; evaluarea morfologiei fetale – se efectuează între 20 şi 24 săptămâni de sarcină, cu un accent deosebit pe evaluarea structurii şi funcţiilor cardiace şi cerebrale. Cuprinde şi o reconstrucţie 4D a feţei copilului, iar toate imaginile vor fi oferite pe CD viitoarei mămici.

Ecografia Doppler în trimestrul III – apreciază “starea de bine” a bebeluşului dumneavoastr.

Diagnosticul invaziv al anomaliilor cromozomiale prin amniocenteză – procedura se efectuează în condiţii de maximă siguranţă, cu o rată minimă de pierdere a sarcinii (aprox. 0,5%) şi este urmată de analize genetice complexe de tip QF-PCR, cariotip complet, cariotip molecular microarray CGH (cu posibilitatea de detecţie şi a afecţiunilor genetice).

Proceduri de terapie fetală – efectuate intrauterin, permit ameliorarea stărilor patologice ale feţilor. Un exemplu notabil din activitatea departamentului de Medicină Materno-Fetală Euromaterna îl reprezintă procedura de reducere selectivă a unui făt grav malformat (anencefal) pentru a permite supravieţuirea celuilalt geamăn sănătos.

Depistarea fibrozei chistice și a altor boli monogenice (distrofie Duchenne, coreea Huntington, osteogenesis imperfectă, etc.).

Depistarea genomurilor exogene în lichidul amniotic (citomegalorvirus, Rubella, Toxoplasma) şi a infecţiilor congenitale.

Diagnostic și consiliere în avorturi recurente, trombofilie, etc.

ECHIPA:
silueta_femeie

Dr. Stefanescu Coralia

Medic Primar

Obstetrică - Ginecologie
Supraspecializare in Medicina Materno-Fetala

Dr-Constandin-Carmelina-Ofelia-min

Dr.Constandin Carmelina Ofelia

Medic Specialist

Obstetrică - Ginecologie

medic-stanca-razvan-img_min

Dr. Stanca Razvan

Medic Primar

Obstetrică - Ginecologie
Supraspecializare in Medicina Materno-Fetala

silueta_femeie

Dr. Avram Liliana

Medic Specialist

Obstetrică - Ginecologie

galerie foto Medicină materno-fetală