Calcul ovulație

Acreditarea spitalului de către ANMCS

Vă invităm alături de noi

Abonați-vă la newsletter

ENDOMETRIOZA

Endometrioza este o afecțiune caracterizată prin prezența țesutului endometrial (stratul care căptușește interiorul uterului), în afara cavității uterine, în alte zone anatomice. Prin urmare, asemănător sângerării menstruale, poate să apară și sângerarea țesutului situat anormal, cu iritația țesuturilor din jur, inflamație, crearea de aderențe între țesuturile și organele din zona respectivă, cu deformarea acestora și cicatrizare.

Cele mai frecvente semne și simptome care pot indica existența endometriozei sunt : durere pelvină cronică, durere la contactul sexual, la defecație și urinare, menstre abundente, infertilitate.

Consultul ginecologic presupune o anamneză a istoricului de boală al pacientei cu accent pe stabilirea calității vieții, precum și a eventualei infertilități. Anamneza este urmată de un examen clinic care poate identifica leziunile pelvine ale bolii. Acest consult ginecologic se completează cu o ecografie transvaginală care este metoda cea mai facilă de a pune un diagnostic de boală . Aceasta poate sa stabililească cu o precizie și sensibilitate de 90-95% prezența unor leziuni de compartiment anterior sau posterior în micul bazin.

Sursa foto www.servusexpert.ro

Dr.Mocanu Ana – Maria

Medic rezident obstetrica – ginecologie

mai 18, 2023
Colposcopia este o procedura simpla, rapida, noninvaziva, ce evidentiaza in detaliu leziunile de la nivelul...