Calcul ovulație

Acreditarea spitalului de către ANMCS

Vă invităm alături de noi

Abonați-vă la newsletter

INFORMAȚII PRIVIND VACCINAREA PENTRU HEPATITA B

Vaccinarea pentru hepatita B se face la nastere conform Programului National de vaccinari. Desi Euromaterna este spital privat este subordonat Directiei de Sanatate Publica Judetene si Ministerului Sanatatii. Ministerul Sanatatii asigura vaccinul pentru Programul National de imunizari, Euromaterna il administreaza. Cand Directia de Sanatate Publica Constanta nu l-a mai distribuit catre Euromaterna, s-a comunicat mamelor copiilor nevaccinati la nastere ceea ce Ministerul a transmis: recuperarea vaccinarii se va face intr-o luna. Nici pana in ziua de astazi nu s-a rezolvat la nivel de minister problema vaccinului pentru hepatita B. Nu au vaccinul sa il puna la dispozitia spitalelor sau a medicilor de familie. Anumite farmacii mai aveau pe stoc acest vaccin. Euromaterna a cumparat acest vaccin din stocurile existente in farmacii ( nu l-a primit gratuit de la Ministerul Sanatatii ) .

Deoarece nu s-a administrat vaccin la nastere, recuperarea imunizarii se poate face astfel: se administreaza la 2 luni vaccinul pus la dispozitie de Ministerul Sanatatii care are 6 valente, printre care si pentru hepatita B ( efectuandu-se prima imunizare pentru hepatita B la 2 luni ). Repetarea imunizarii pentru hepatita B se face la 3 luni prin administrarea unei doze de Engerix ( care poate fi procurat contra cost), apoi se continua schema Programului National de vaccinari: la 4 luni, 6 luni, 12 luni. Directia de Sanatate Publica Constanta asigura dozele pentru vaccinul de 2 luni, 4 luni, 6 luni, 12 luni dar nu au primit de la Minister Engerixul pentru hepatita B. Asa cum apare in presa, vaccinul pentru hepatita B va fi asigurat din toamna, neprimind o informatie oficiala in acest sens. Situatia creata prin lipsa asigurarii vaccinului de catre Ministerul Sanatatii a afectat atat pacientii cat si Spitalul Euromaterna, care a reusit sa se aprovizioneze cu vaccin pentru urmatoarele 2 luni.

Euromaterna propune 2 alternative:

1. Vaccinare in Euromaterna ;

Consultatia inainte de vaccinare e obligatorie; costa 150 lei; vaccinul este gratuit ( pe baza de programare in ambulatorul Euromaterna in intervalul orar 8:30-13:00 )

2. SCHEMA DE VACCINARE VALABILA pentru copii care nu au fost vaccinati pentru hepatita B la nastere:

VARSTA VACCINARE VACCIN     PROCEDURA OBLIGATORIE     TARIF VACCIN  
2 luniHexavalentDTPa – VPI – Hib – HepBConsult 150 leiGratuit
3 luniMonovalent EngerixConsult 150 lei110 lei
4 luniPentavalentDTPa – VPI – HibConsult 150 leiGratuit
6 luniHexavalentDTPa – VPI – Hib – HepBConsult 150 leiGratuit
12 luniHexavalent
DTPa – VPI – Hib, ROR
Consult 150 leiGratuit

Blet Anca

Asistent Medical

Spital Euromaterna Constanta

mai 18, 2023
Colposcopia este o procedura simpla, rapida, noninvaziva, ce evidentiaza in detaliu leziunile de la nivelul...