Calcul ovulație

Acreditarea spitalului de către ANMCS

Vă invităm alături de noi

Abonați-vă la newsletter

PREZERVATIVELE

Folosind prezervativul, riscul de a ramane insarcinata scade substantial. In plus, ele va ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala (BTS), incluzand si HIV-ul. Dar nici aceasta metoda nu confera o protectie de 100%.

Exista doua tipuri de prezervative: pentru barbati si pentru femei. Cu toate astea in 2008, conform unui studiu, prezervativul masculin este cel mai comun si cel mai des folosit, fata de cele feminine care nu au prins la „public” asa cum se asteptau producatorii in anii ’90.

Ultimele cifre oficiale arata ca in anul 2007, 30% dintre femeile intre 16 si 49 de ani au declarat ca prezervativul masculin este alegerea lor in materie de contraceptie.

PREZERVATIVUL MASCULIN

Cele mai multe dintre ele sunt confectionate dintr-un latex extrem de fin, iar altele din poliuretan disponibile pentru cei alergici la latex. Exista si prezervative facute din intestine de animale, dar sunt extrem de rare si se obtin foarte greu.

Anumite marci de prezervative contin spermicide, dar aceste chimicale pot, rareori, sa dea alergii. Cea mai recenta descoperire in domeniu, este o inventie nemteasca: prezervativul care contine (pe interior) un anestezic local destinat celor ce au probleme cu ejacularea precoce. Atentie: anestezicul local poate provoca o reactie de sensibilitate a pielii penisului.

Cand este folosit corect, prezervativul ofera protectie de aproape 98% cuplurilor. Insa, ATENTIE! o sarcina poate aparea daca:

  • nu puneti prezervativul inainte de inceperea actului sexual;
  • prezervativul se rupe/ se ciupeste(unghii, dinti), deci trebuie manevrat cu grija;
  • folositi lubrifiant pe baza de ulei, cum ar fi vaselina, uleiul, crema sau lotiunea de corp – acestea pot gauri latexul.

PREZERVATIVUL FEMININ

Prezervativul pentru femei a fost inventat acum 18 ani. Prezervativul feminin este un cilindru inchis la unul din capete, confectionat din poliuretan. Are la ambele capete cate un inel flexibil. Se introduce in vagin inainte de contactul sexual. La capatul inchis al cilindrului se afla un inel flexibil care sta in dreptul colului uterin si este pe post de „ancora”, impiedicand prezervativul sa iasa din vagin in timpul actului sexual. La capatul deschis al cilindrului se afla un alt inel flexibil, mai mare decat primul si care ramane in afara corpului. El acopera vulva si o parte din perineu in timpul actului sexual Fiind confectionat din poliuretan, nu provoaca alergii si ar trebui sa nu se deterioreze daca folosesti lubrifianti pe baza de ulei. Oricum este pre-lubrefiat, dar nu contine spermicide.

ATENTIE!

Intotdeauna scoateti prezervativul din pachet cu mare grija sa nu-l deteriorati! Nu folosi foarfeci, cutite pentru a desface ambalajul!

Nu uitati: prezervativul este de unica folosinta! Prezervativul feminin nu se foloseste odata cu cel masculin!

mai 18, 2023
Colposcopia este o procedura simpla, rapida, noninvaziva, ce evidentiaza in detaliu leziunile de la nivelul...