Calcul ovulație

EUROMATERNA ÎNREGISTREAZĂ UN NOU SUCCES ÎN ÎNGRIJIREA PREMATURILOR DIN SARCINA GEMELARĂ

Euromaterna inregistreaza un nou success in ingrijirea prematurilor din sarcina gemelara.In urma cu o luna s-au nascut in Euromaterna doua fetite premature din sarcina gemelara cu varsta de gestatie 31-32 de saptamani, cu o greutate de 1100g respectiv 1200g. Sarcina cu risc a fost depistata la timp si monitorizata de catre medicul obstetrician Dr.Torok Ioana. Datorita colaborarii excelente intre echipa de medici obstetricieni si neonatologi, nasterea a decurs fara probleme, nou-nacutii beneficiind la timp de toate ingrijirile necesare.

Din cauza prematuritatii, ambii nou-nascuti au avut la nastere probleme respiratorii grave (Sindrom de Detresa Respiratorie), motiv pentru care au primit imediat dupa nastere surfactant (substanta secretata in mod normal in plamanul copiilor in ultimile luni de sarcina, si deficitar in cazul prematurilor). Nou-nascutii au beneficiat de respiratie asistata pe aparatura speciala, beneficiind de conditii speciale de temperatura si umiditate in incubatoare performante. Pe langa acestea au beneficiat de tratamente specifice, nutritie parenterala, monitorizare permanenta a functiilor vitale; alimentatie cu lapte de la propria mama prin gavaj (sonda gastrica).

Evolutia prematurilor a fost favorabila cu depasirea momentelor critice specifice varstei gestationale. Cresterea in greutate a fost lenta, dar satisfacatoare, in momentul de fata avand o greutate de 1550g si 1650g. Nou-nascutii vor ramane in maternitate pana cand vor suge la biberon sau la san si vor creste in greutate, iar mama va fi pregatita sa-i ingrijeasca acasa, a declarat doamna dr. Malcea Lenuta – Medic Primar Neonatolog, Sef Sectie – TI Neonatala Euromaterna.

Nasterea prematura este o provocare pentru orice serviciu de neonatologie al unei maternitati. Experienta echipei de neonatologie Euromaterna este demonstrata de cei peste 348 de prematuri ingrijiti in cei 5 ani de la deschidere.

aprilie 19, 2024
Dr. Ana-Maria Drăgan explica în detaliu fiecare element din circuitul complex al organismului femeii ajuns...
aprilie 2, 2024
Nou-nascutul prematur este cel care se naste inainte de implinirea a 37 saptamani de gestatie(259zile)....
februarie 28, 2024
Ce este ecocardiografia fetala si cui se adreseaza? Exista o varsta limita pentru a deveni...