Calcul ovulație

Acreditarea spitalului de către ANMCS

Vă invităm alături de noi

Abonați-vă la newsletter

EUROMATERNA, SPITALUL PRIVAT DE OBSTETRICĂ – GINECOLOGIE ANIVERSEAZĂ 3 ANI

Spitalul Privat de Obstetrica – Ginecologie Euromaterna implineste 3 ani de activitate pusa in slujba asigurarii unui act medical de calitate, care ofera pacientilor sai nu doar solutia medicala adecvata la cele mai inalte standarde, dar si o abordare profund umana a relatiei medic-pacient.

Sarbatorim an de an si crestem impreuna cu cei mai mici dintre pacientii nostri. Multumim celor 3190 familii care au avut incredere in noi si intelegem ca toate eforturile noastre trebuie sa se indrepte spre siguranta lor, a declarat Dr. Ion Rusa, presedintele Consiliului de Administratie al Euromaterna.

In aceasta saptamana aniversara, Spitalul Euromaterna a primit cu mare emotie prima nastere de tripleti, 3 fetite asteptate cu multa bucurie de familie. Cele trei fetite cantaresc in total 4 kilograme si 130 de grame. Pentru ca s-au nascut prematur, ele vor ramane o perioada sub stricta observatie la incubator.

Euromaterna este singurul spital privat din Dobrogea care ingrijeste nou-nascutii prematur, cu aprobare de la Ministerul Sanatatii pentru paturi de prematuritate, nefiind astfel necasar transferul in alta unitate medicala. Sansele unui copil nascut inainte de termen avand chiar si un inalt grad de prematuritate (saptamana 28 de sarcina) cresc considerabil datorita dotarii cu aparatura performanta cat mai ales echipei medicale multidisciplinare (obstetrica, anestezie, neonatologie) care asigura permanenta serviciului de garda 24 de ore, 7 zile/saptamana.

Multumesc celor 20 medici de obstetrica-ginecologie, 4 anestezisti si 4 neonatologi – o echipa medicala reputata care a reusit in toti acesti an sa rezolve cazuri de la cele mai simple la cele mai complexe. Profesionalismul si dedicatia cadrelor medicale medii completeaza cu succes echipa medicala Euromaterna, a adaugat Dr. Ion Rusa.

In cei trei ani de activitate au existat si cazuri speciale care au fost gestionate in cele mai bune conditii in Spitalul Euromaterna. Dintre acestea putem aminti:

  • o pereche de tripleti nascuti chiar in aceasta saptamana;
  • 44 perechi de gemeni;
  • 60 nou nascuti prematur cu o greutate sub 2000 de grame, dintre care 21 au avut la nastere sub 1500 de grame (27 saptamani- 32 saptamani);
  • 10 cazuri de nou nascuti prematur la care a fost necesara administarea de surfactant;
  • Cazuri complexe de terapie intensiva neonatala.

De asemenea, Euromaterna este singurul spital din zona Dobrogea care are un departament de Reproducere Umana Asistata. Acesta este coordonat de Prof. Univ. Dr. Raphael Ron-El, seful Departamentului de Infertilitate si Fertilizare In Vitro Assaf Harofeh Medical Center – Universitatea de Medicina Tel Aviv. In numai un an de activitate in cadrul acestui departament s-au obtinut rezultate foarte bune: o rata de fertilizare de 77% si o rata de sarcini clinice de 34,9% din totalul fertilizarilor efectuate. Acesti indicatori sunt comparabili cu cei obtinuti in Europa occidentala, valoarea de referinta ESHRE pentru procentul de sarcini clinice fiind de 29%.

Am primit cu mare bucurie nasterea primului copil obtinut prin FIV-ICSI in luna august 2011. In acelasi an, departamentul RUA al Euromaterna a inregistrat si prima sarcina obtinuta prin FIV-crioembriotransfer, a declarat Dr. Ion Rusa.

In cei trei ani de activitate au fost realizate peste 4000 interventii chirurgicale ginecologice diverse, unele dintre acestea de o complexitate ridicata inclusiv diferite tipuri de cancer in zona genitala.

Euromaterna a pregatit pentru anul 2012 cateva noutati:

  • Plata serviciilor medicale in rate fara dobanda;
  • Cursuri gratuite pentru gravida;
  • Sesiunile Stiintifice Euromaterna;
  • Centru de Diagnostic Antenatal.

Pentru viitor, planurile Euromaterna nu se opresc aici. Zi de zi ne impunem standarde tot mai inalte, iar toate investitiile si eforturile vor raspunde obiectivului trasat initial: pacientul sa se simta protejat si ingrijit, avand la dispozitie un mediu civilizat in care beneficiaza de cele mai profesioniste servicii medicale.

mai 18, 2023
Colposcopia este o procedura simpla, rapida, noninvaziva, ce evidentiaza in detaliu leziunile de la nivelul...