Calcul ovulație

SÂNGERĂRILE UTERINE ANORMALE

Sangerarile uterine anormale reprezintã unul din cele mai comune motive de prezentare la medicul ginecolog. Majoritatea femeilor au pe parcursul vieţii fertile, episoade de sângerare vaginalã anormalã, prin aceasta înţelegându-se sângerare vaginalã fãrã legaturã cu cea menstrualã, ciclu menstrual neregulat sau anomalii ale sângerarii menstruale.

Marea majoritate a acestor situaţii nu prezintã caractere de gravitate, dar excluderea cauzelor organice, posibil grave, este întotdeauna OBLIGATORIE !

Sângerarea uterinã anormalã afecteazã între 10-30% dintre femeile de vârstã reproductivã şi pânã la 50% dintre femeile la perimenopauzã. Factorii care influenţeazã cel mai mult incidenţa sunt vârsta şi starea reproductivã. De exemplu, sângerarea uterinã este neobişnuitã la fetele aflate în prepubertate şi la femeile la menopauzã, în timp ce cazurile de sângerare anormalã cresc semnificativ la grupele de adolescente, în perimenopauzã şi vârstã reproductivã.

Medicii specialişti ginecologi din cadrul spitalului nostru vã pot oferi consiliere, investigaţii şi tratament de specialitate, în cazul în care aveţi o sângerare anormalã.

Dr. Ana-Maria Munteanu

mai 18, 2023
Colposcopia este o procedura simpla, rapida, noninvaziva, ce evidentiaza in detaliu leziunile de la nivelul...