Calcul ovulație

SÂNGERĂRILE UTERINE ANORMALE

Sangerarile uterine anormale reprezintã unul din cele mai comune motive de prezentare la medicul ginecolog. Majoritatea femeilor au pe parcursul vieţii fertile, episoade de sângerare vaginalã anormalã, prin aceasta înţelegându-se sângerare vaginalã fãrã legaturã cu cea menstrualã, ciclu menstrual neregulat sau anomalii ale sângerarii menstruale.

Marea majoritate a acestor situaţii nu prezintã caractere de gravitate, dar excluderea cauzelor organice, posibil grave, este întotdeauna OBLIGATORIE !

Sângerarea uterinã anormalã afecteazã între 10-30% dintre femeile de vârstã reproductivã şi pânã la 50% dintre femeile la perimenopauzã. Factorii care influenţeazã cel mai mult incidenţa sunt vârsta şi starea reproductivã. De exemplu, sângerarea uterinã este neobişnuitã la fetele aflate în prepubertate şi la femeile la menopauzã, în timp ce cazurile de sângerare anormalã cresc semnificativ la grupele de adolescente, în perimenopauzã şi vârstã reproductivã.

Medicii specialişti ginecologi din cadrul spitalului nostru vã pot oferi consiliere, investigaţii şi tratament de specialitate, în cazul în care aveţi o sângerare anormalã.

Dr. Ana-Maria Munteanu

aprilie 19, 2024
Dr. Ana-Maria Drăgan explica în detaliu fiecare element din circuitul complex al organismului femeii ajuns...
aprilie 2, 2024
Nou-nascutul prematur este cel care se naste inainte de implinirea a 37 saptamani de gestatie(259zile)....
februarie 28, 2024
Ce este ecocardiografia fetala si cui se adreseaza? Exista o varsta limita pentru a deveni...