Calcul ovulație

NAȘTEREA ÎN EUROMATERNA A PRIMULUI COPIL OBȚINUT PRIN FIV

In urma cu noua luni, Spitalul Privat de Obstetrica-Ginecologie Euromaterna anunta deschiderea Departamentului sau de Fertilizare In Vitro. Intreaga presa dobrogeana a fost invitata in cadrul unei conferinte de presa, in care se formulau sperante de reusita ale procedurilor puse la dispozitia cuplurilor, ce se confrunta cu problemele de infertilitate.

Si rezultatele nu s-au lasat deloc asteptate. In luna noiembrie a anului 2010, in cadrul Spitalului Privat Euromaterna primele patru cupluri se prezentau la consultatiile de infertilitate, unde erau prescrise primele tratamente pentru pregatirea efectiva a Fertilizarii In Vitro. Dr. Ioana Lutescu, medic primar de obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in Fertilizare In Vitro, coordonatorul acestui departament al spitalului nostru, si-a intampinat primii pacienti. Specialistilor din Euromaterna li s-a alaturat profesorul doctor Raphael Ron-El, seful Departamentului de Infertilitate si FIV „Assaf Harofeh” din cadrul Universitatii de Medicina din Tel Aviv.

Printre aceste prime cupluri ce paseau timide spre aceasta incercare de a deveni parinti se afla si o pereche de tineri a caror prima dorinta era aceea de a putea aduce pe lume un copil. Conform politicii Euromaterna de protejare a datelor cu caracter personal ale pacientilor sai, nu se vor oferi date exacte de identificare (nume, varsta, adresa etc).

Aflat la prima incercare de Fertilizare In Vitro, cuplul mai devreme mentionat s-a prezentat la prima consultatie de infertilitate si a avut primele discutii cu specialistii spitalului. Au urmat tratamentele prescrise de specialisti si dupa efectuarea fertilizarii in vitro, testul beta HCG. Si apoi, telefonul embriologului de la Euromaterna, ce anunta cuplul in cauza ca vor fi parinti. Emotiile de abia acum incepeau, intrucat sarcina era la inceput si trebuia monitorizata pas cu pas. Sarcina a fost una fara probleme, viitoarea mamica fiind indeaproape monitorizata de dr. Lutescu Ioana, pana la 39 de saptamani, cand fetita mult dorita de cuplu a venit pe lume. A vazut prima oara lumina zilei in cadrul Spitalului Privat Euromaterna, unde s-a nascut la ora 11, cantarind 3.600 g, avand o lungime de 50 cm.

Parintii emotionati si-au intampinat cu mare bucurie fetita si au fost coplesiti de emotii in momentul in care au putut sa o tina pentru prima oara in brate. Intreaga echipa medicala Euromaterna a intampinat cu mare bucurie acest moment, in care primul copil obtinut prin tehnica fertilizarii in vitro a venit pe lume in cadrul aceluiasi spital in care a fost si conceput.

aprilie 19, 2024
Dr. Ana-Maria Drăgan explica în detaliu fiecare element din circuitul complex al organismului femeii ajuns...
aprilie 2, 2024
Nou-nascutul prematur este cel care se naste inainte de implinirea a 37 saptamani de gestatie(259zile)....
februarie 28, 2024
Ce este ecocardiografia fetala si cui se adreseaza? Exista o varsta limita pentru a deveni...