Calcul ovulație

POVESTE CU FINAL FERICIT LA EUROMATERNA! SPITALUL ÎNREGISTREAZĂ UN NOU SUCCES ÎN ÎNGRIJIREA PREMATURILOR DIN SARCINA GEMELARĂ CU VÂRSTA GESTATIONALĂ 26 DE SĂPTĂMÂNI

In data de 01 Septembrie 2015, la ora 07:35, in Spitalul Euromaterna din Constanta se nasteau doi baieti din sarcina gemelara, cu varsta de gestatie de 26 de saptamani, cantarind 850 g, respectiv 800 g. La aceasta varsta gestationala, nou-nascutii sunt incadrati in cea mai severa categorie de prematuritate si anume, cea de prematuritate extrema.

Sarcina cu risc a fost depistata la timp si monitorizata corespunzator, iar nasterea a decurs fara probleme datorita echipei de medici si asistenti bine pregatiti pentru intampinarea eventualelor complicatii.

Mobilizarea intregii echipe de neonatologie (medici si asistenti medicali), cat si aparatura performanta necesara monitorizarii ulterioare a nou-nascutilor veniti pe lume inainte de termen, au ajutat la cresterea considerabila a sanselor de supravietuire ale celor doi frati.

Evolutia celor doi bebelusi a fost una favorabila si dupa 60 de zile de spitalizare s-a luat decizia externarii, atat a mamicii cat si a copiilor. Astfel, in data de 31 Octombrie, cei doi frati gemeni au plecat catre noua lor casa, alaturi de fericitii parinti.

“Nasterea prematura este, din pacate, principala cauza a mortalitatii bebelusilor si este dovedit statistic faptul ca o mare parte dintre acestia pot fi salvati daca exista aparatura performanta si personal medical calificat. Sunt mandru sa spun ca Spitalul Euromaterna are o rata de supravietuire a prematurilor de 97% si ca putem oferi siguranta si sansa de a fi mame atator femei care se confrunta cu aceasta problema.

Copii nascuti prematuri, cat și familiile acestora, trebuie sa coopereze cu provocarile fizice, psihologice, emotionale si financiare. Noi, cei de la Spitalul Euromaterna, stim ca sprijinul moral conteaza enorm, insa cel financiar ii ajuta si mai mult pe parinti. Astfel, costul zilelor de spitalizare pentru prematuri nu mai trebuie sa fie un motiv de ingrijorare, fiind suportate de spital.” a declarat dr. Rusa Ion Marius, presedinte CA al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Euromaterna Constanta.

Spitalul Euromaterna este singurul spital privat din Dobrogea care ingrijeste nou-nascutii prematuri, acestia nefiind transferati catre alte unitati medicale. Spitalul dispune de 3 linii de garda: Obstetrica-Ginecologie, Anestezie Terapie Intensiva Adulti si Neonatologie care contribuie la asigurarea permanenta a serviciului medical si la capacitatea de a rezolva intreaga gama de patologie specifica.

„O nastere cu un asemenea grad de prematuritate inseamna o interventie contracronometru pentru echipa medicala a acestui spital, iar mobilizarea exemplara de care s-a dat dovada atesta faptul ca noi, echipa Euromaterna, dam siguranta vietii si celor mai mici pacientii ai nostri!” a concluzionat dr. Rusa Ion Marius.

aprilie 19, 2024
Dr. Ana-Maria Drăgan explica în detaliu fiecare element din circuitul complex al organismului femeii ajuns...
aprilie 2, 2024
Nou-nascutul prematur este cel care se naste inainte de implinirea a 37 saptamani de gestatie(259zile)....
februarie 28, 2024
Ce este ecocardiografia fetala si cui se adreseaza? Exista o varsta limita pentru a deveni...