Calcul ovulație

SCOALA DE VARĂ EUROMATERNA 2015

Spitalul Euromaterna va organiza in perioada 28-29 august 2015 al 5-lea curs de ultrasonografie in medicina materno-fetala cu participare internationala. Cursul din acest an face parte din seria “Meet the experts” si va fi axat pe neurosonografia fetala (evolutia malformatiilor cerebrale din viata intrauterina in postpartum, anomaliile fosei posterioare, CMV, ventriculomegalia borderline, leziuni clastice, malformatii corticale etc.)

Invitati speciali: profesor Gustavo Malinger si profesor Tally Lerman-Sagie.

Profesorul Malinger, autoritate mondiala in domeniul neurosonografiei, este membru marcant al consiliului director al ISUOG, profesor de obstetrica-ginecologie la Sackler School of Medicine din Tel Aviv (Israel) si director al Diviziei de Diagnostic prenatal al Wolfson Medical Center. A organizat si condus peste 40 cursuri despre imagistica creierului fetal în 25 de tari. Este coautor, alaturi de G. Pilu, a tratatului intitulat Ultrasonography of the Prenatal Brain.

Profesor Lerman-Sagie este profesor de pediatrie si neurologie pediatrica la Sackler School of Medicine si director al Clinicii de Neurogenetica metabolica al Wolfson Medical Center. Lor li se vor alatura experti si lideri de opinie in medicina materno-fetala din Romania si Italia.

Un alt topic important il va constitui analiza aplicatiilor Doppler in clinica obstetricala. Segmentele cursului vor fi insotite de live scan si discutii interactive pe cazuri clinice.

Obiectivul principal al cursului consta in aducerea impreuna a specialistilor in medicina fetala, geneticienilor si neonatologilor in vederea elaborarii unei retele functionale de diagnostic prenatal, consiliere si follow-up. Numarul participantilor este limitat la 50.

Pentru detalii suplimentare va rugam sa urmariti update-urile periodice pe www.euromaterna.ro, www.facebook.com/Euromaterna sau ne puteti contacta la adresa de email marketing@euromaterna.ro.

aprilie 19, 2024
Dr. Ana-Maria Drăgan explica în detaliu fiecare element din circuitul complex al organismului femeii ajuns...
aprilie 2, 2024
Nou-nascutul prematur este cel care se naste inainte de implinirea a 37 saptamani de gestatie(259zile)....
februarie 28, 2024
Ce este ecocardiografia fetala si cui se adreseaza? Exista o varsta limita pentru a deveni...