Calcul ovulație

SPITALUL PRIVAT EUROMATERNA ÎȘI ASUMĂ CU SUCCES NAȘTEREA PREMATURĂ

Statistica privind nasterile premature din Romania in perioada 2005 – 2008

Sursa: Ministerul Sanatatii

Anul Nr. copii prematuri cu o greutate
sub 2500 g
Din numarul de copii prematuri, cei care au avut
sub 28 de saptamani la nastere
200518591 copii369
200617858 copii347
200717473 copii333
200817463 copii328
*Statistica de mai sus se reflecta la nivelul judetului Constanta la peste 200 de nasteri premature pe 2008!

Evolutia normala a unei sarcini nu inseamna neaparat o nastere fara probleme. Cu atat mai mult cu cat viitoarea mamica are afectiuni care pot declansa o nastere prematura, ea trebuie sa-si asume acest risc si sa urmeze intocmai indicatiile medicale date de obstetricianul ei curant!

La spitalul Privat Euromaterna sansa unui copil nascut prematur la viata si, mai ales, la o viata normala, este cu mult mai mare decat in orice alt centru de nasteri din sud-estul Romaniei! Iar acest lucru este rezultanta directa a investitiilor financiare majore in sectia de neonatologie si terapie intensiva. Exista aparatura performanta care acopera orice risc ar putea aparea in dezvoltarea nou-nascutului prematur: combaterea deficitului de termoreglare, a deficitului respirator, combaterea acidozei, a tendintei la hemoragii, prevenirea infectiilor si stimularea dezvoltarii sistemului nervos. Mai mult decat atat, protocoalele medicale de ingrijire a nou-nascutului prematur sunt respectate intocmai de personalul medical Euromaterna, astfel incat sa se elimine orice fel de risc ar putea aparea in dezvoltarea bebelusului.

Datorita fragilitatii lor, copiii nascuti prematuri au, cu prisosinta, nevoie de ingrijire si atentie speciala! Iar, cand raportul dintre performanta aparaturii medicale si devotamentul cadrelor medicale este unul optim, sansele la o viata normala pentru un prematur sunt o reusita!

La Euromaterna s-a inregistrat pana acum un asemenea caz special, acela al unei fetite nascute prematur la numai 1100 g care are, in prezent, evolutia unui nou-nascut normal (un bebelus de 1100 g la nastere sufera de prematuritate de grad IV, cel mai grav grad de prematuritate, mai putin decat atat insemnand, cu siguranta, decesul copilului).

Daca acest copil ar fi fost nascut oriunde in alta unitate spitaliceasca nu ar fi avut nici o sansa la viata, intrucat aparatura medicala existenta nu acopera intreg spectrul de riscuri de care sufera chiar si un copil cu un grad mai mic de prematuritate!

Cu alte cuvinte, Euromaterna da siguranta vietii chiar si celor mai micuti pacienti ai ei!

aprilie 19, 2024
Dr. Ana-Maria Drăgan explica în detaliu fiecare element din circuitul complex al organismului femeii ajuns...
aprilie 2, 2024
Nou-nascutul prematur este cel care se naste inainte de implinirea a 37 saptamani de gestatie(259zile)....
februarie 28, 2024
Ce este ecocardiografia fetala si cui se adreseaza? Exista o varsta limita pentru a deveni...