Calcul ovulație

ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE

MESAJ CATRE CONSTANTENI

Cu ocazia ZILEI MONDIALE A DONATORULUI DE SANGE, felicitam toate persoanele care au inteles importanta acestui act umanitar si generos, au donat sange in repetate randuri si au putut simti astfel satisfactia de a ajuta sau chiar salva o viata. Donarea de sange este un act generos, solidar si responsabil, care permite tratarea a mii de pacienti in fiecare an. Donarea de sange este indispensabila pentru tratarea anumitor boli pentru care nu exista deocamdata un produs capabil sa substituie sangele uman. De aceea, ne adresam tuturor oamenilor sanatosi, care nu au donat sange niciodata, urmatorul mesaj:

NU VA TEMETI DE ACTUL DONARII DE SANGE! AJUTATI-NE SA MENTINEM REZERVELE DE SANGE ALE CENTRULUI DE TRANSFUZIE LA NIVELUL NEVOILOR!

Numai alaturandu-va eforturilor noastre, veti avea siguranta ca cei care va sunt dragi, cei de langa dumneavostra – cunoscuti sau nu – vor putea avea un ajutor medical sau chirurgical in caz de necesitate, fie ea o urgenta imprevizibila sau o boala cronica.

A dona sange cand esti sanatos este nu numai un act de altruism si umanitar, ci si de previziune, iar carnetul de donator de sange este, de fapt, un CERTIFICAT DE CONSTIINTA CIVICA.

Donarea de sange nu reprezinta niciun risc. Medicul decide daca puteti dona sau nu, astefl incat, sanatatea dumneavostra – a celor care donati – cat si a pacientilor care primesc acel sange, sa nu fie afectata. Prelevarea este efectuata de o persoana calificata si se desfasoara in conditii de igiena si confort. Toate materialele folosite la donare sunt sterile si de unica folosinta. Astfel, donarea este sigura si de calitate. Chiar astazi, si dumneavostra puteti decide sa salvati vieti omenesti devenind donatori de sange!

COLECTIVUL CENTRULUI REGIONAL DE TRANSFUZIE SANGUINA CONSTANTA

aprilie 19, 2024
Dr. Ana-Maria Drăgan explica în detaliu fiecare element din circuitul complex al organismului femeii ajuns...
aprilie 2, 2024
Nou-nascutul prematur este cel care se naste inainte de implinirea a 37 saptamani de gestatie(259zile)....
februarie 28, 2024
Ce este ecocardiografia fetala si cui se adreseaza? Exista o varsta limita pentru a deveni...